Hva har en eiendomsmegler, en kreativ reklamedame og en prosjektleder til felles?

At disse tre og noen flere har gått sammen for å starte en delikatessebutikk i Fillan Sentrum.

KOK er det nye navnet på delikatessebutikken som kommer til å være en av mange butikker på det «nye» senteret i Fillan. Navnet handler om koking og er helt bevisst jordnært og nedpå. Bak dette ligger også en tanke om at butikken skal se rustikk ut, og inneholde en god atmosfære. Vi har vært i kontakt med noen av eierne som blant annet er Anne Bremnes, som til daglig jobber som daglig leder i Vindfang.

– Vi eksporter jo de flotteste råvarer. Hvorfor skal vi ikke ha tilbud om å kjøpe dem selv? Det er også mange her ute som ikke har egen båt, som faktisk må kjøre til byen eller Orkanger for å handle råvarer de kunne fått kjøpt her ute. Det ønsker vi å gjøre noe med.

– Jeg tror det er viktig å finne balansen mellom å ha en butikk som bugner av gode råvarer, og å ha så stort utvalg at det ikke lønner seg eller blir for fancy. Da jeg drev delikatessebutikk som 22åring var jeg ikke så opptatt av svinn, men det lærer du fort når du har kjøpt store oster som går ut på dato, sier Anne.

Jon Arne Løvseth, som er prosjektleder i KI er også en av eierne. Han har lenge irritert seg over at han er nødt til å kjøre til Orkanger for å få tak i råvarene han ønsker.

– Det blir for dumt at du må kjøre til Orkanger for å få tak i blåskjell. Jeg har også fått mange spørsmål fra hyttefolk om hvor en kan få tak på lokale råvarer, så jeg tror butikken har potensiale.

Mateusz Narbut som selv er oppvokst på gård på Hitra forteller at han har hatt interesse for mat hele livet, og at han selv tenker å starte opp med produksjon av mat. Kjøttprodukter er hans særlige interesseområde, og han gleder seg stort til å se butikken ta form.

– Hva tenker dere om lokale aktører, kontra innkjøp fra andre regioner?

Mateusz forteller at de har en visjon om at butikken skal være et utstillingsvindu for lokalmat fra Øyregionen. Alle tilbydere som ønsker en plass kan derfor melde sin interesse. Han ønsker også å fortelle at det kommer til å bli produkter fra andre regioner, og også andre land.

Gjengen minner om at de ser på dette som et dugnadsprosjekt, og at de spiller hverandre gode med ulik kunnskap, og ulike bakgrunner. Nå jobber de på spreng med prosjektet, og ser seg etter en daglig leder. Butikken kommer til å åpne siste halvdel av 2023.

Møt matglade Bjørn på KOK

Butikksjefen vår Bjørn Utseth har viet store deler av sitt yrkesliv til mat i en eller annen sammenheng. Nå møter du han bak disken på KOK delikatesser i Fillan. Spør Bjørn om tips og triks, om råvarer og gode smaker når du stikker innom på butikken ved Hjorten kjøpesenter i Fillan.